LAMPER – UTELAMPER

Håvardstun elektriske har sitt opphav i Håvardstun & Nybø, som startet i 1928 på Nesttun, i Bergen. I 1977 flyttet vi til Blomsterdalen, hvor vi åpnet butikk. Siden det, har vi og vareutvalget innen lamper og utelamper, utviklet seg i takt med kundenes ønsker og behov. Våre proffe elektrikere har hjulpet mange fornøyde kunder her i Bergen.

Tips om hvordan gå frem ved valg av riktige lamper inne

Et tips er å se rommet med nye øyne. Slå av alle lamper og se hvordan rommet oppfattes. Hva brukes rommet til? Et rom har ofte flere funksjoner og man bør velge belysning etter hva det skal brukes til, og brukerne av rommet. Kanskje det er noe spesielt du ønsker å fremheve i rommet?

Husk at vi alltid burde bruke to ulike lyssettinger: belysning for funksjon og lamper for dekorasjon. Begge deler er viktig for å gjøre rommet praktisk, samtidig som det skaper god stemning i et hjem.

En generell regel er å bruke mange lampepunkter. Da kan du selv velge hva du vil belyse, eller ha alt slått på for å ha godt vaskelys. Justerbar lysretning gjør lampene enda mer praktiske, og gjør objektbelysning lettere.

Sjekkliste for deg, slik at du selv kan få rom med riktig belysning

Plasser gjerne en sterk lampe innerst i rommet. Slik leder du oppmerksomheten og gjester inn i rommet. Lamper som lyser direkte i og mot taket øker inntrykket av takhøyde. Har du et stort rom kan det være fint å markere hjørnene med belysning. Du må gjerne gjemme små lamper bak møbler og store planter. Spotlights i hyller og skap får rommet til å virke større. Har du noe ekstra fint du vil vise frem? Benytt deg av spot belysning, så får det den oppmerksomheten det fortjener!

Helt til slutt; en dimmer er en veldig god investering! Den er strømbesparende og gir lenger levetid på lamper, samtidig som neddimmet belysning skaper en god atmosfære.

Tips! Ta med deg bilder av rommet du ønsker å belyse, slik at vi lettere kan hjelpe deg.

Utelamper til hage og hus i Bergen

Lys er in som aldri før. Om du bruker det bevisst, kan lys gi utrolig vakre effekter utendørs. Lys opp sti, innkjørsel, husvegg, terrassen og hagen.

Kom innom butikken vår Blomsterdalen i Bergen – der vi har et stort utvalg av lamper og utelamper. Du kan også sjekke ut nettbutikken vår her – OBS! Vi har flere lamper i vår fysiske butikk enn på nett!

Rette utelamper hjelper ikke bare til belysning, men og til å gi ett bra inntrykk, noe som de ansatte i vår lampebutikk kan hjelpe deg med. Vi har lang erfaring med lamper og utelamper, og kan være behjelpelig med gode råd til deg når du oppsøker vår lampebutikk. Ta kontakt med oss eller kom innom for en samtale.

Tips: Ta gjerne bilder av området dere ønsker å belyse, det hjelper oss til å vite hva dere trenger.

En fordel hos oss: Vi har som oftest elektriker på huset, og kan alltids høre med de når vår kunnskap ikke strekker til.