Lamper - Utelamper

Siden vi startet i 1928 i Blomsterdalen i Bergen, har vi og vareutvalget innen lamper og utelamper utviklet seg i takt med kundenes ønsker og behov.

Våre proffe elektrikere har hjulpet mange fornøyde kunder her i Bergen

Lamper er mer enn bare en praktisk installasjon i hjemmet. Vi gir omgivelsene våre form og karakter med belysning. Til og med vårt humør, vår prestasjonsevne og vår trivsel er avhengig av riktig belysning. Ved å møblere med riktige lamper får vi rom til å virke større, eller vi kan definere deler av større værelser.

Tips om hvordan gå frem ved valg av riktige lamper

Et tips er å se rommet med nye øyne. Slå av alle lamper og se hvordan rommet oppfattes. Hva brukes rommet til? Et rom har ofte flere funksjoner og man bør velge belysning etter hva det skal brukes til, og brukerne av rommet. Kanskje det er noe spesielt du ønsker å fremheve i rommet?

Husk at vi alltid burde bruke to ulike lyssettinger: belysning for funksjon og lamper for dekorasjon. Begge deler er viktig for å gjøre rommet praktisk, samtidig som det skaper god stemning i et hjem.

En generell regel er å bruke mange lampepunkter. Da kan du selv velge hva du vil belyse, eller ha alt slått på for å ha godt vaskelys. Justerbar lysretning gjør lampene enda mer praktiske, og gjør objektbelysning lettere.

Sjekkliste for deg, slik at du selv kan få rom med riktig belysning

Plasser gjerne en sterk lampe innerst i rommet. Slik leder du oppmerksomheten og gjester inn i rommet. Lamper som lyser direkte i og mot taket øker inntrykket av takhøyde. Har du et stort rom kan det være fint å markere hjørnene med belysning. Du må gjerne gjemme små lamper (se f.eks vår lampe "shadow") bak møbler og store planter. Spotlights i hyller og skap får rommet til å virke større. Har du noe ekstra fint du vil vise frem? Benytt deg av spot belysning, så får det den oppmerksomheten det fortjener!

Helt til slutt; en dimmer er en veldig god investering! Den er strømbesparende og gir lenger levetid på lamper, samtidig som neddimmet belysning skaper en god atmosfære.

Utelamper til hage og hus i Bergen

Lys er in som aldri før. Noen flombelyser hus og hage – særlig ser vi det ved juletider. Det kan kanskje bli for mye av det gode. La det ikke gå konkurranse i å bruke lys utendørs. Om du bruker det bevisst, kan lys gi utrolig vakre effekter. Rent bortsett fra at det selvfølgelig er nødvendig med lys, for å se hvor stien går eller for å finne nøkkelhullet på inngangsdøren.

Rette utelamper hjelper ikke bare til belysning, men og til å gi ett bra inntrykk, noe som de ansatte i vår lampebutikk kan hjelpe deg med.

Kom også innom butikken vår El-tunet i Blomsterdalen i Bergen – der vi har et stort utvalg av lamper og utelamper. ( Se vårt bildegalleri på lamper)

Vi har lang erfaring med lamper og utelamper, og kan helt sikker være behjelpelig med gode råd til deg når du oppsøker Håvardstun Elektriske. Ta kontakt med oss eller kom innom butikken vår for en samtale.

Vi vil rådgi dere med den fagkunnskap vi har.